Inbrott i garagelängor

Hej alla i vår förening Tvestjärten

Nu har det hänt igen. Detta är andra gången på en mycket kort tid som vi har haft påhälsning i våra garagelängor. Det som tjuvarna/tjuven fått med sig är sommar däck på fälg.

Viktig: Se till att garageporten är stängd och låst när ni lämnar er garageport. För er som har en elektrisk garageport. Stanna kvar och känn så att porten är stäng och låst efter ni går eller åker därifrån.

Vi behöver hjälpas åt för att hålla tjuvarna borta. Om någon glömmer stänga och låsa så drabbas hela garagelängan.

Jag saxar text från försäkringsbolaget IF nedan:

STULNA BILDÄCK

så gäller bilförsäkringen

Det är ganska vanligt att däck blir stulna på våren och hösten när många skiftar mellan sommar- och vinterdäck. Tjuvarna passar helt enkelt på när det är få runt omkring som reagerar över att någon monterar av däcken på en bil i.​

Har du drabbats av att däcken stulits kan du få ersättning om du har minst halvförsäkring på bilen. Försäkringen gäller både för däcken som sitter på bilen och för vinter- respektive sommardäck som ligger förvarade i låst förråd eller garage.

Tänk på att omonterade däck ska förvaras inlåsta i ett utrymme som endast du har tillgång till för att du ska få full ersättning. Om du förvarar dina däck på däckhotell är det viktigt att du blir garanterad att däckhotellet tar ansvar för däcken och kompenserar dig i fall de blir stulna.

Däck ersätts inte med kontanter. Du får köpa nya motsvarande däck och du står själv för den kostnad som motsvarar ålder, användning och självrisken.

Mvh Ordförande Billy Hedman

styrelsen@tvestjarten.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.