Nya påsar för kompost mm

I vårt gemensamhetsgarage ligger det nu nya buntar av soppåsar. Det är 1 bunt till resp hushåll (täcker årsbehovet) och skall från och med nu användas. (Läs mer i kommunens utskickade information SOPBLADET).
Lämpligt är att den som går först ner och hämtar (kontakmannen?), tar med sig till övriga grannar i längan.

Sopkärlen är dimensionerade för hushållens matavfall vilket medför att det inte går att lägga i något övrigt komposterbart, ex “buskklipp eller annat skrymmande trädgårdsavfall”. Vid vissa tillfällen har det varit så skrymmande att det inte funnits plats för hushållsavfallet. Eftersom det är så tråkigt att bära hem soporna igen när kärlen är fulla så fylls kärlen på med locket uppe. Det gillar våra vänner skator och kråkor, men inte vi som bor närmast och får ta kvasten och städa upp.
Trädgårdsavfall, stort som smått skall lämnas till returpunkten, det har vi ständigt påpekat i skrift och varje arbetslördag.

Inbrott
Så här inför semester och när vi vistas utomhus ex på vår baksida så kan den sluge vara i farten. Undvik att exponera vad ni har för värdeföremål och lås, tjuven är snabb. Påhälsning har redan förekommit.

Åska och strömavbrott
När sådant sker så har nog de flesta upptäckt att man får starta om digitalboxen genom att dra ut strömkabeln och när man sätter dit den igen så startar boxen om sig självmant.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.