Anslut dator trådlöst – Windows 7

Den här artikeln gäller för Telia Smart och Windows 7.
Så här gör du för att ansluta din Windows-dator till Telia Smarts trådlösa hemmanätverk.

För att kunna surfa trådlöst behöver du ett trådlöst nätverkskort, vilket är inbyggt i de flesta moderna bärbara datorer. Om din dator ändå saknar ett sådant, kompletterar du med ett usb-modem eller ett pc-kort.
I vissa datorer behöver du aktivera trådlös kommunikation via en särskild strömbrytare eller ett kommando. Titta i manualen för din dator.
Bilderna nedan är klickbara för större format.


Klicka på Start-knappen, välj Dator.


Klicka på Nätverk och sedan på Nätverks- och delningscenter i den övre listen.


Klicka på Anslut till nätverk.


Ett fönster visas med en lista på de nätverk din dator får kontakt med. Markera ditt trådlösa nätverk,  du hittar ditt nätverksnamn på undersidan  eller baksidan av din gateway.  Det benämns SSID eller Network Name. Klicka på Anslut.


På undersidan eller baksidan av modemet på en klisterlapp finner du en tio tecken lång säkerhetsnyckel, benämnd WPA PSK eller Wireless Key. Ange säkerhetsnyckeln för nätverket. Var noga med små och stora bokstäver. Om   du tidigare ändrat säkerhetsnyckeln för din gateway till något annat så anger du det. Det kan underlätta att kryssa i Visa tecken så att du ser vad du skriver. Klicka därefter på OK. Du kan nu surfa trådlöst.